Podle tradiční čínské medicíny je naše tělo úzce spjaty s přírodou a proto je nesmírně důležité najít v životě balanc. Naše důležité vnitřní orgány jsou ovlivňovány nejen emocemi, ale i stravou, vždyť jak se říká, naše tělo, náš chrám.
Na to, aby byl váš organismus plně zásobován vitamíny a minerály, které nám naše Země nabízí, je třeba vědět, které mají jaký vliv na jednotlivé orgány.
Důkazem správné životosprávy je i to, že po jídle byste se neměli cítit unavení. Právě naopak, měli byste cítit přísun energie.
Játra, žlučník, tkáně
Zelenina, která na první pohled nemusí pro mnohé působit právě vábivě. Když si však podíváte rozmanitost receptů a jejího využití, jsme si jisti, že si ji oblíbíte a stane se součástí vašeho jídelníčku. Jsou skvělými zdroji vitamínu C, A, ale i draslíku, vlákniny a díky nim tělo efektivněji zbavujete toxinů.
Potraviny, které posílí tyto orgány: růžičková kapusta, kyselé zelí, zelený salát, brokolice, pšenice, špalda, žito, mungo a sója
Srdce, cévy a tenké střevo
Skvělý zdroj vlákniny, ale i betakarotenu, železa, antioxidantů či vysoký obsah vitaminu K. Srdce a cévy jsou důležité pro správné fungování a díky následujícím bohatým naší přírody tak předejdete různým kardiovaskulárním onemocněním.
Potraviny, které posílí tyto orgány: mrkev, červená řepa, červená čočka, čínské zelí, kukuřice, pohanka
Žaludek, slinivka a slezina
Vitamin B, K, E, draslík, vápník a mnohé další významné látky v zelenině, kterou máme právě na podzim přímo na dosah. Váš žaludek se vám poděkuje a slinivka si odpočine. Změnou stravování pocítíte značný rozdíl, zejména, pokud trpíte trávicími obtížemi.
Potraviny, které posílí tyto orgány: hokkaido, žlutý hrách, květák, zelí, cibule, jáhly, oves
Plíce, tlusté střevo
Křupavá a lehká zelenina, která obsahuje vápník, draslík, hořčík, železo, ale má také významné zastoupení vitamínu C. Díky jejímu přísunu si budujeme imunitu a posilujeme obranyschopnost organismu jako takového.
Potraviny, které posílí tyto orgány: bílá ředkvička, kedlubny, jarní cibulka, celer, petržel, bílé fazole, ječmen, rýže natural

Močový měchýř, ledviny
Vysoký zdroj bílkovin je pro naše tělo také velmi důležitý a najdete je ve fazolích. Obsahuje také kyselinu listovou, důležitou nejen během těhotenství, ale i celkově pro lepší fungování. Různé druhy fazolí odbourávají únavu, bojují proti depresi a celkově zlepšují kvalitu spánku.
Potraviny, které posílí tyto orgány: červená ředkvička, mrkev, tmavá fazole, fazolové lusky, azuki fazole, pohanka
https://glancmag.cz/co-je-dulezite-pri-home-office-i-neformalni-online-setkani/
https://nakrasu.cz/muzi-od-vas-odskakuji-toto-jsou-duvody-proc-inteligentni-zeny-najdou-lasku-obtiznejsi/
https://denzeny.cz/dvoubarevne-sedaci-soupravy-a-pohovky-ozivi-i-vas-obyvaci-pokoj/